Fifthwheel boottrailer

Europa's eerste Fifthwheel Boottrailer nu beschikbaar bij Vanclaes Boottrailers!

Wat is een Vanclaes Fifthwheel Boottrailer
Een Vanclaes fifthwheel boottrailer is een boottrailer welke niet achter de auto wordt gehangen aan de trekhaak maar op het trekkend voertuig wordt gelegd middels een speciale koppeling. Dit voertuig is daarmee dus geen aanhangwagen maar een oplegger en kan daardoor veel meer netto laadvermogen bieden dan een normale boottrailer. Waar het laadvermogen van een normale boottrailer van bijvoorbeeld een meter of 8 a 9 stopt bij +/- 2800 KG kan er bij een Vanclaes Fifthwheel een laadvermogen worden bereikt van maar liefst 4300 kg. Dit alles is uiteraard ook afhankelijk van het trekkend voertuig maar mag in alle gevallen nog gewoon met een standaard BE rijbewijs gereden worden en heeft bij privé gebruik geen tachograaf plicht. Naast het extra laadvermogen zijn ook de rijeigenschappen en de veiligheid vele malen beter dan bij een normale boottrailer omdat de lading verdeeld wordt over zowel de trailer als het trekkend voertuig. Het rijden met een Vanclaes Fifthwheel is echter nagenoeg hetzelfde als met een normale boottrailer of aanhangwagen.


Waarom een Vanclaes Fifthwheel Boottrailer
Meer laadvermogen, meer flexibiliteit en meer veiligheid bij het transporteren van zware boten, maar misschien nog wel het belangrijkste: iedereen met een BE rijbewijs mag deze combinatie besturen. Geen moeilijk gedoe zoals bij een schamelaanhangwagen en een Vanclaes Fifthwheel Boottrailer biedt bovendien op alle Fifthwheel modellen de populaire Vanclaes laadsystemen aan zoals het GYRO roller systeem, simpele plank systemen, kiel en kimrollers als ook systemen voor een zeilboot of catemaran. Waterdichte LED verlichting is standard en uiteraard zijn de vele Vanclaes opties ook op deze Fifthwheel trailers toepasbaar.


De Techniek:
De Vanclaes Fifthwheel Boottrailer is in de basis gebaseerd op de Vanclaes Custom boottrailer serie en kan daardoor in vrijwel iedere gewenste lengte gemaakt worden. Qua breedtes kunt u kiezen uit 225 cm en 250 cm en door het modulaire bouwsysteem wat Vanclaes zo bijzonder maakt, zijn alle roller- en stempelsystemen ook in de Vanclaes Fifthwheel trailer te integeren. 


Electrisch remsysteem: 
De Vanclaes Fifthwheel trailer maakt gebruik van een Electrisch remsysteem en communiceert middels een 3 aderige kabel met het trekkend voertuig. Door het intrappen van het rempedaal wordt het remsysteem geactiveerd. De aslastsensoren, in combinatie met vertragingmeter en actuator verzorgen een accurate en correcte remwerking. Door de nauwkeurigheid van de aslastsensoren en het feit dat de trailer, bij het oplichten van het remlicht, al weet dat er geremd moet worden, zult u het remgedrag van de trailer en dus de hele combinatie als bijzonder snel en soepel ervaren. De remmen zijn automatisch stellend en zijn continu alert op veranderingen in de lading, rijgedrag van het trekkend voertuig en passen zich aan iedere omstandigheid aan. Zoals gesteld voldoet het remsysteem aan alle actuele eisen van de Europese regelgeving. In noodgeval zal het remsysteem dan ook geactiveerd worden bij losbreken.Opdraaistempel:
Één centrale opdraaistempel tilt gemakkelijk de Vanclaes Fifthwheel Boottrailer incl. lading op om deze op het trekkend voertuig te laden. Standaard wordt dit stempel met de hand bediend; er is echter ook een electrische uitvoering. 
Bolkoppeling: 
Vaak zijn opleggers uitgerust met een zogenaamde Kingpin koppeling met vetplaat. De Vanclaes Fifthwheel boottrailers maken echter gebruik van een speciale bolkoppeling welke geheel verzonken in de laadvloer van het trekkend voertuig wordt geplaatst Wanneer de Fifthwheel oplegger niet is aangekoppeld, blijft de volledige laadvloer onbelemmerd beschikbaar, zoals u dat gewend bent. Bijkomend voordeel is dat er ook geen sprake is van vieze vette rommel in uw laadbak of laadvloer. Dynamische krachten op de bolkoppeling worden efficiënt en direct verwerkt door het voertuigchassis. 
 
Fifthwheel Hals:
Wij kennen in de basis twee soorten trekkende voertuigen die voor de Vanclaes Fifthwheel Boottrailer geschikt zijn. Wij spreken van de "hoge hals" voor gebruik bij een Pick-Up truck met laadbak of van een "lage hals" voor gebruik bij een chassis cabine voertuig. Beide halzen zijn beschikbaar en door de slimme integratie van de boegsteun in de hals verliest u nauwelijks ruimte waardoor de totale lengte optimaal wordt benut.  

Download de brochure