Vanclaes productie

De mensen van de productie

De line up van de Vanclaes mensen op kantoor is imposant maar totaal waardeloos zonder de mensen in de fabriek die de Vanclaes producten elke dag vol passie en toewijding maken. Het maken van de vele onderdelen, eindproducten en vaak ook maatwerk wordt uitgevoerd door een groep van enthousiaste en uiterst vakkundige medewerkers. De Vanclaes fabriek kent vele diverse activiteiten en werkplekken. De fabriek is in drie hoofdactiviteiten te verdelen.

Onderdelen productie

In de onderdelen productie beschikken we over +/- 10 lasboxen, 2 kantbanken in de plaatwerkerij en vele conventionele metaalbewerkingmachine’s. Fascinerend om te zien is hoe de staalproductie en de RVS productie volledig gescheiden van elkaar worden uitgevoerd om later toch weer in 1 product samen te komen. Alle onderdelen zijn voorzien van barcodes en door het uitsluitend werken met slimme mallen en hulpstukken is een foutloze productie van de modulaire onderdelen een feit.

De assemblage

De Vanclaes Customshop boottrailer is de eerste boottrailer ter wereld die wordt gebouwd uit modulaire gestandaardiseerde componenten maar wel 100 procent order gestuurd, volledig klant specifiek gebouwd wordt. Alle mogelijk te gebruiken onderdelen zijn dus reeds aanwezig langs de Customshop productielijnen, echter hoe te assembleren wordt bepaald vanuit de verkooporder. De enorm snelle doorlooptijd bewijst dat uiterste efficiëntie en ultieme pasvorm worden nagestreefd. De assemblage van de Standard RVS boottrailer geschied compleet anders als bij de Customshop boottrailers. De Standard RVS boottrailers zijn voorraad producten en worden dus voorraad gestuurd en altijd hetzelfde geproduceerd in hun eigen assemblage ruimte. Deze ruimte heeft 5 assemblage boxen en beschikt daarmee over een immense capaciteit. Beide assemblage processen maken gebruik van de onderdelen assemblage. Langs de productielijnen van de Customshop boottrailers of in de specifieke productiebox van de Standard RVS boottrailers willen we zo snel mogelijk kunnen werken en dus wordt er veel voorbereidend werk gedaan in de onderdelen assemblage ruimte. In deze ruimte worden op speciaal daarvoor, per proces ingerichte werktafels, de trailercomponenten alvast geassembleerd en klaar gemaakt om sneller in de feitelijke boottrailer gemonteerd te kunnen worden.

Vanclaes Marina Equipment

De Vanclaes Marina Equipment producten worden veelal in batches verkocht en daarom dus ook meestal seriematig gemaakt. Voor de productie van deze series hebben we een speciale ruimte ingericht in de Vanclaes fabriek. Deze ruimte wordt ook gebruik voor de productie, assemblage en test van de automatische trailerhelling. Met zijn minimale afmeting van 7 bij 3 meter zijn deze laatst genoemde immers flinke constructies.

Vertrouwen is goed maar controle is beter

Alle producten die Vanclaes produceert, inkoopt of waar na productie nog een externe verduurzaming aan geschied worden door de ingangscontrole gecheckt op kwaliteit, kwantiteit en eventuele noodzakelijk specificaties. Wanneer een Vanclaes product de laatste fase van assemblage heeft doorlopen wordt deze altijd volledig gecheckt op vele specifiek voor het betreffende product vastgestelde controle punten. Pas na het aftekenen van het controle document wordt een product gereed gemeld en vrijgegeven om op transport te gaan. Zo doet Vanclaes er alles aan om een mooi, goed en eerlijk product te maken en af te leveren en proberen wij met het hele Vanclaes team elke dag weer een stapje beter te worden.